Home
 
Nieuws
 
Voorwaarden
en inschrijving
 
Deelnemers
 
Route
 
Verzorging
 
Medailles
 
Bereikbaarheid
en verblijf
 
Kennedymars
voor dummies
 
Historie
 
Foto gallerij
 
Shop
 
Partners
 
Links
 
Contact

Historie"The Americans are so spineless that they not even can walk 50 miles (80 kms) within 20 hours. Aldus John F. Kennedy in 1963. Velen hebben de uitdaging aangenomen en regelmatig worden er nu Kennedymarsen georganiseerd.


In september 2004, na afloop van de feestweek van Vijfhuizen, ontstaat een wild plan dat in eerste instantie niet bepaald wild enthousiast ontvangen wordt door de feestweekcommissie. Wanneer we duidelijk gemaakt hebben dat wij de volledige organisatie voor onze rekening nemen komen we tot overeenstemming met de feestweekcommissie.


Aldus wordt er februari 2005 een vergadering belegd om de plannen vorm te geven. In het vroege voorjaar verkennen Cor, Paul en Peter in etappes het parcours met behulp van een handheld GPS navigatiesysteem.
Wanneer het parcours bepaald is wordt er in "real-time" voorgelopen. Start 22:00u in Vijfhuizen. Jos staat met een broodje bal bij pontje Buitenhuizen. Is hier een traditie geboren?


Stempels en medailles laten maken. Pijlen voor de routemarkering printen. EHBO regelen. Mensen van de rustposten instrueren. Is overal aangedacht? Zomervakantie. Nog een paar weken......


Zaterdag 3 september 2005. Begin van de feestweek. Om 22:00u gaan 36 wandelaars de nacht tegemoet in de 1ste Kennedymars van Vijfhuizen. Na een nacht en dag met met temperaturen van 25°C en hoger bereiken allen de finish. Een fantastisch georganiseerd evenement.


2006, 54 inschrijvingen.    2007, 64 inschrijvingen, 55 gefinished.


2008. We hebben duidelijk te weinig aan promotie gedaan. Vooral de deelnemers uit Vijfhuizen laten het afweten. Het aantal inschrijvingen stokt bij een aantal van 48. Volgend jaar vieren we ons lustrum en willen progressie zien in het aantal deelnemers hiertoe willen we ons aansluiten bij een van de wandelbonden zodat we de kennedywalkerkaarten mogen stempelen. Wellicht dat we dan aan de 100 deelnemers komen.


2009. Ons eerste lustrum! Aangesloten bij de NWB / NHWB mogen we de kennedywalkerkaarten stempelen. 105 inschrijvingen, 94 wandelaars gaan daadwerkelijk van start. Volgend jaar weer volle bak?


2010. 104 inschrijvingen, 91 wandelaars gaan van start. 3 van hen geven voortijdig op.

2011. 108 wandelaars aan de start. Noodweer met slagregens en rukwinden in Spaarnwoude krijgen de wandelaars niet klein. Slechts 4 uitvallers. Dat zijn mooie cijfers.


2012. De 8de editie. Binnen 4 weken is de deelnemerslimiet bereikt. 103 deelnemers aan de start. Slechts 2 uitvallers!


2014. Een jubileum. Binnen een week is de deelnemerslimiet overschreden! Uiteindelijk gaan er 119 wandelaars van start. Iedereen loopt de mars uit.
top

Kennedymars Vijfhuizen · Telraam 4 · NL-2141EG · Vijfhuizen · Nederland · Telefoon: 023-5623865 · Email: info@kennedymarsvijfhuizen.nl